Community for Kel-Tec Shooters banner
1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
101 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Just got my CMR back from Keltec for repair of failure of bolt lock catch. This was second time to factory for same failure. Other than the bolt catch breaking the firearm didn't have any problems with 40 gr or even 30gr ammo.
Now I have some FTF, but the new one is pulling the trigger, hearing the click & no fire. Pulling the slide to check I had a round chambered but didn't fire. Checking the round I noticed a slight primer strike. Not enough to fire the round. Out of 5 mags I had 19 failure to fire with light primer strikes. About 15 FTF rounds just needed me to push bolt forward, round was about half way into chamber. Using old mags that work in my PMR and with this gun before 2 trips back to Keltec. I know how to load mags and have several thousand rounds of different Ammo. Used CCI, Speer Gold dot & Hornaby. I could probably work though the FTF with use, but not sure about the light primer strikes. The fire pin moves free and has slight protrusion. Just wondering if bolt isn't going all the way forward on light primer strikes. Can't tell because you can't recock without pulling slide to rear. Anybody else have this problem? Hate to send it back to Keltec again.
Repair states, replaced internal parts.
 

·
Registered
Joined
·
656 Posts
I would try a thorough cleaning, lube, and then shoot it before deciding if it needs to be returned again. Good luck.

[ame="https://www.youtube.com/watch?v=ympAFofs0VA"]https://www.youtube.com/watch?v=ympAFofs0VA[/ame]
 
1 - 2 of 2 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top